In #Litigators we trust

alexandra.caras/ July 5, 2019/ Articole/ 0 comments

O conferinţă de business este mai mult decât o întâlnire a celor care își desfășoară activitatea într-un domeniu anume. Profesioniștii întrevăd o deschidere către dialog: împărtășesc experiențe similare și caută soluții inspirate la problemele cu care se confruntă.

Mai mult, odată ce intră în contact, mediile diferite germinează un concentrat de idei inovatoare.

Valorificăm orice astfel de interacțiune simbiotică și dăm curs invitațiilor la evenimentele din domeniul juridic. Schimbul de opinii pe care acestea le angrenează aduce o perspectivă nouă, disruptivă, asupra zonei de #legaltech.


Follow-up Litigators

Un asemenea prilej de discuții și lărgire a rețelei profesionale a fost și conferința #Litigators, care a avut loc la Camera de Comerț și Industrie a României. Organizată de către #juridice.ro, s-a bucurat de participarea unor specialiști recunoscuți, avocați pledanți și procurori.

Evenimentul și-a propus să găsească soluții legale pentru probleme dificile, obiectiv care ne-a inspirat ca #speakeri să vorbim despre Sintact Analytics, primul AI juridic.

Am amintit de cercetătorii noștri care au studiat cei mai performanți algoritmi de AI pentru a analiza cele peste 12 milioane de hotărâri judecătorești definitive și cum au folosit Inteligența Artificială în prima aplicație juridică ce ajută profesioniștii din domeniu să estimeze nu doar șansele de câștig, ci și durata procesului sau numărul de termene.

Prima aplicație cu AI care se adresează profesioniștilor din domeniul juridic

Sintact Analytics poate analiza și interpreta inclusiv jurisprudența scrisă în orice limbă, evident condiționat de disponibilitatea datelor primare. În plus, tehnologia #similaritysearch ajută în căutarea după faptele cauzei, nu doar după cuvinte separate.

Este puțin probabil ca Sintact Analytics să ajungă să pledeze într-o sală de judecată. Ce va face în schimb este să restrângă rezultatele căutărilor şi să filtreze atent răspunsurile, simplificând cu mult munca de avocat.

Viitorul a început ieri. Tehnologia schimbă deja modul în care procesăm volume mari de date. Analizele complexe vor elimina considerabil eforturile întreprinse de oameni în colectarea și prelucrarea lor. Dar, în cele din urmă, tot oamenii constituie cea mai importantă <<tehnologie>> din spatele AI, care să convertească datele în cifrele din care companiile trăiesc.

Ce ne rezervă viitorul? Nu avem nevoie de un bol de cristal pentru a intui colaborarea man – machine, în care oamenii vor folosi puterea extraordinară de calcul a algoritmilor.

To be continued

Share this Post

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*